Bengalens färger

Färg och mönster

Oavsett färg eller mönster är Bengalen känd för sin underbara personlighet. De är oroliga och älskar att leka! Deras nyfikna natur gör Bengalen till det perfekta husdjuret för barn och deras anpassningsbara natur gör att de lätt passar in i hem där bosatta husdjur redan bor.

Det finns en stor variation i färgintensitet inom Bengalrasen. Grundfärgen kan sträcka sig från en silvergrå till en sandfärgad färg och till och med en klar rödfärgad ton i den bruna fläckiga klassen. De traditionella brunfärgade Bengalerna har gröna eller guldögon och får aldrig blå ögon. Spottar, rosetter eller marblemönster kan också variera från väldigt svart till ljusbrun. Vissa bruna fläckar Bengaler har, har en mycket tydlig gyllene bakgrundsfärg. Oavsett vilken färg/ton mönstret på Bengalen är, bör den vara skarp i kontrasten (om det inte är en svart Bengal, då kommer mönstret inte ha så mycket kontrast). Den traditionella bruna bengalen är den mest populära rasfärgen.

IC Retrivers Kiara

IC Retrivers Kiara "Fia"

Snöbengaler

Seal lynx 33 (Snow) siames maskad, 67 intensiv mörkblå
Seal mink 32 (Tokanes), 66 tokanes, akvamarin blågrön
Seal Sepia 31 (Burma), 65 guldgul, burmaögonfärg

Siames och brumaanlagen försvagar färgen på olika sätt.
Tokanes är en mix korsning av dessa anlag.

Lynx är vanligast och oftast föds dom helvita. Mönstret träder fram först svagt sedan starkare och starkare. Kontrasterna i mönstret är klart vid ca 1 års ålder. 

Snö Bengaler eller mera exakt, Seal Lynxpoint, Seal Mink och Seal Sepias är krämig vit, inte ren vit, med kontraster. Färgen går från tenn till en rik muskot färg. Ögonärgen på Lynxpoint är blå. Seal Mink och Seal Sepia kan vara gröna, koppar eller guld, beroende på deras genetiska bakgrund. Enligt TICA standard är ögonfärgen oberoend av pälsfärg, utom i Lynxpoint. De flesta av Lynxpoint är födda helt vita och de utvecklar sitt mönster och färg som gradvis framträder. Seal Mink och Sepia är födda med synligt mönster.

Fairy Queen's Vanity Fair

Fairy Queen's Vanity Fair "Bella"

Spottar eller marble

Mönstret på deras päls kommer som antingen spottar eller marble som i andra raser kallas för tabby.