Retriver's bengaler

Välkommen till min bengalsida!

Bengalens färger

Färg och mönster

Oavsett färg eller mönster är Bengalen känd för sin underbara personlighet. De är oroliga och älskar att leka! Deras nyfikna natur gör Bengalen till det perfekta husdjuret för barn och deras anpassningsbara natur gör att de lätt passar in i hem där bosatta husdjur redan bor.

Det finns en stor variation i färgintensitet inom Bengalrasen. Grundfärgen kan sträcka sig från en silvergrå till en sandfärgad färg och till och med en klar rödfärgad ton i den bruna fläckiga klassen. De traditionella brunfärgade Bengalerna har gröna eller guldögon och får aldrig blå ögon. Spottar, rosetter eller marblemönster kan också variera från väldigt svart till ljusbrun. Vissa bruna fläckar Bengaler har, har en mycket tydlig gyllene bakgrundsfärg. Oavsett vilken färg/ton mönstret på Bengalen är, bör den vara skarp i kontrasten (om det inte är en svart Bengal, då kommer mönstret inte ha så mycket kontrast). Den traditionella bruna bengalen är den mest populära rasfärgen.

Snöbengaler

Snö Bengaler eller mera exakt, Seal Lynxpoint, Seal Mink och Seal Sepias är krämig vit, inte ren vit, med kontraster. Färgen går från tenn till en rik muskot färg. Ögonärgen på Lynxpoint är blå. Seal Mink och Seal Sepia kan vara görna, koppar eller guld, beroende på deras genetiska bakgrund. Enligt TICA standard är ögonfärgen oberoend av pälsfärg, utom i Lynxpoint. De flesta av Lynxpoint är födda helt vita och de utvecklar sitt mönster och färg som gradvis framträder. Seal Mink och Sepia är födda med synligt mönster.