Retriver's bengaler

Välkommen till min bengalsida!

Dag 23

Nu kan vi bekräfta att Lani väntar ungar. Hon har fått rosa juver. Embyrot är nu ca 1 cm långt och får sin näring via moderkakan. Gomen och reproduktionsorganen utvecklas nu. Fosterblåsor kan ses från dag 28. Ev morgonillamående kan förekomma och kräkningar beroende på att livmodern vidgas. Dom kan bli lite apatiska, har inte märkt av detta hos Lani än.

Lani kan bara  ge svartspottade ungar så det blir en kull med samma färg.

Dag 26 - 30

Fostren är nu ca 25-30 mm stora ungefär som en valnöt och där är fullt utvecklande små minimissar. Lani är en väldigt smäcker flicka så det börjar redan synas på henne att hon har en rund liten mage. Ska bli spännande att följa hennes utveckling framöver.

Dag 30 - 36

Vid dag 35 börjar magen växa. Ungarna växer och frodas, det kan se lite knöligt ut nu. Man ska inte klämma på magen för att känna hur många det är, den kan skada de små. Dags att ge extra foder till den blivande mamsen och bebbarna.

Dag 36 - 42

Moderkakan övertar produktionen av progesteron från äggstockarna. Ibland fungerar inte detta och det sker då en spontan abort. Fostren är på dag 49 ca 1 dm långa. Honan fokuserar mycket tid på att tvätta sig nu, det märks så väl hon tvättar sig heeela tiden 🤭. Hon går mer och mer in i sig själv och fokuserar på sin dräktighet.

Hon ser ut att ha svalt en mindre boll nu. Hon är en liten späd tjej så minsta pålägg syns så tydligt. 

Dag 42 - 49

Moderkakan övertar produktionen av progesteron från äggstockarna. Ibland fungerar inte detta och det sker då en spontan abort. Fostren är på dag 49 ca 1 dm långa. Honan fokuserar mycket tid på att tvätta sig nu. Hon går mer och mer in i sig själv och fokuserar på sin dräktighet.