Retriver's bengaler

Välkommen till min bengalsida!

Dag 21 - 28

Spenarna har nu blivit rosa då kan vi konstatera dräktigheten. Planerad nedkomst är 13 november. Embryot är ca 1 cm långt och får sin näring via moderkakan. Gomen och reproduktionsorganen utvecklas nu. Fosterblåsor kan ses via ultraljud från dag 28. 
Ev morgonillamående kan förekomma och kräkningar beroende på att livmodern vidgas. Honorna kan bli lite apatiska men än så länge märks inget på Fia.

Fia har under denna perioden sedan hon parades tappat 300 gr i vikt. 

Dag 29 - 34

Fostren är ca 2,5- 3 cm stora, men fullt utvecklade för sin storlek. Honans aptit är märkbart större. Produktion av progesteron övertas nu helt av moderkakan. Det är dax att ge extrafoder till den blivande mamsen och kommande bebbar 💔

Fia har under denna period hämtat igen den vikt hon tappat, dvs ökat 300 gr.

Dag 35 - 42

Vid dag 35 börjar magen växa. Ungarna växer och frodas, det börjar se lite knöligt ut nu. Man ska inte klämma på magen för att känna hur många det är, den kan skada de små. Fortplantningsorganen är färdigutvecklade. Man kan se fostren på röntgen och även känna av fosterrörelser.

Fia är extra gosig nu och vill gärna vara nära och mysa. Sover en hel del, det märks väl att hon är dräktig nu. Det har inte varit någon viktökning denna period jag vägde henne för några dagar sedan så vi får se nästa vecka hur pass hon ökar.