Retriver's bengaler

Välkommen till min bengalsida!

3 Veckor

Nu börjar ungarna ta kortare promenader utanför boet, de hämtas tålmodigt av mamman om promenaden blir för lång. kontrollen på tassarna är ännu inte helt stabil men de kan räta upp sig under ett litet fall så de landar på tassarna.

De kan tvätta sig och det är dax att förbereda en liten kattlåda, tänk på att ta en med låg kant. Du kan med jämna mellanrum sätta ned ungarna i kattlådan för att visa att den finns. Tryck aldrig någonsin ned kattens nos i avföring eller kiss förr att visa att den gjort fel. Var noga med att göra rent om det skett en olycka, annars blir det stället lätt en offentlig toalett. Händer det ofta ställ ut flera lådor.

Tänderna är nästan helt framme nu, de har fått 26 små mjölktänder. De kan tvätta sig. Det är dags att lite försiktigt vänja dom att äta kattmat. Det kan bli kladdigt i början men hyggligt snart lär dom sig att inte kliva i maten 🤭.

De rör sig med svansen upprätt och i och med att de kan röra sig bättre är de också mera äventyrliga och ger sig ut på upptäcksfärd. Synen är också klarare vilket underlättar att utforska omvärlden och att leka med kullsyskonen. Hörseln är fullt utvecklad. Katter har ett välutvecklat balanssinne att hålla kroppen upprätt och veta vad som är upp och vad som är ned. Den reflexen finns redan vid födseln men är full utvecklad vid fyra veckor.

Harry Potter

Luna Lovegood eller Zacharias Smith

Godric Gryffindor

Fawkes the Phoenix

Lucius Malfoy