Retriver's bengaler

Välkommen till min bengalsida!

Roliga saker om Bengaler

Bengaler är välkända för sin vackra leopardliknande päls och utåtriktad personlighet. De har kallats Rolls-Royce av katter, men deras unikum är inte bara begränsat till deras utseende. Även om du har haft andra kattungar i ditt liv, att äga en Bengal kan vara en helt ny kattupplevelse.

Bengaler älskar vatten

Bengaler älskar vatten och kommer att leka långa perioder i ett badkar med ett par cm av vatten i den eller i ett badrum handfat med kran något igång. Vissa kommer även gå med dig i duschen.

Bengaler låter mycket

Bengalkatten jamar inte riktigt som andra katter och de kan inte enkelt ignoreras. De är mycket högljudda och kommer definitivt att låta dig veta när de vill ha något som mat eller underhållning.

Bengaler har ärvt den vackra glittergenen

Den rika färg och glittrande glans skiljer Bengal pälsen från andra katter. Deras päls glänser i solljuset med ett glitter som har en skimrande kvalitet!

Bengaler är utmärkta hoppare

Bengaler har flygande förmågor. De kan hoppa upp till 3 gånger sin egen höjd och kan enkelt få tillgång till alla de höga möbler i ditt hus. De är också utmärkta klättrare.

Bengaler har lite vilt i blodet

Den asiatiska Leopardkatten är grunden vildkatt för denna ras. År 1963 har Jean Sugden Mill framgångsrikt förädlat en asiatisk Leopardkatt hona med en inhemsk korthårig hane för att producera den första dokumenterade Bengalkatten.

Bengaler kan lära hundliknande tricks

Med lite tålamod, positiv förstärkningstekniker och lite godis kan Bengaler läras enkla hundliknande knep som rulla runt, sitta upp eller hoppa genom ringar.

Bengaler är små tjuvar

De kan se oskyldiga ut, men om du har svårt att hitta dina halsband eller husnycklar, då är det nog kitty som gick på jakt för att stjäla allt som glittrar. Bengaler tjänar förvisso stor bokstav i "B" för burglary (inbrott).